Omsnoering - Strapping

Omsnoering – Strapping

Omsnoering – Strapping is een veelgebruikt verpakkingsmateriaal voor het bundelen en omsnoeren van uw paketten, paletten, enz,… Het omsnoeren kan zowel handmatig als machinaal. De keuze voor kunststofband en bijhorende apparatuur uit een breed assortiment zal dan ook door verschillende factoren bepaald worden naargelang de toepassing.

PP- omsnoeringsband (polypropyleen)
PP band (polypropyleen) wordt momenteel het meest gebruikt. Deze band voldoet meestal voor veel toepassingen door zijn uitstekende eigenschappen als breeksterkte, elasticiteit en spanningsverlies. Hij heeft een ruitjesprofiel en bestaat in diverse diktes, breedtes en kernmaten naargelang de toepassing. Verkrijgbaar in de standaardkleuren: zwart, blauw, wit, grijs en geel, bedrukt of onbedrukt. De treksterkte wordt bepaald door de breedte en de dikte. Het sluiten van PP- band kan door middel van gespen, metalen sluitzegels of door een warmtelas.

PET- omsnoeringsband
PET band (polyethyleen) ook wel polyesterband genoemd wordt veel ter vervanging van staalband toegepast en dit door een aantal zeer positieve eigenschappen. PET- band bestaat in diverse diktes, breedtes en kernmaten naargelang de toepassing. Deze band is dan ook licht, zeer sterk door de hoge trek- en breekweerstand, elastisch en goed bestand tegen schokken en stoten zodat de mogelijke tolerantie in omvang kan worden opgevangen. Op lange termijn blijft deze band uiterst stevig en heeft een goede weerstand tegen UV licht. Sluiten van PET band kan door middel van metalen sluitzegels of door een warmtelas.

Composiet omsnoeringsband
Composietband bestaat uit geëxtrudeerde polyester draden die aan elkaar verlijmd zijn, is voorzien van een polymeer coating, en wordt handmatig verwerkt. Composietband is tevens een alternatief voor staalband. Hij wordt veel toegepast voor transport van goederen waar hoge belastingen van toepassing zijn zoals bij containerladingen. Composietband is goed bestand tegen chemicaliën en UV-licht, behoudt zijn spanning, en is ook bij te spannen. Het aanbrengen van composietband gebeurt door middel van gespen of zegels. Andere voordelen en kenmerken van composietband zijn: kostenbesparend en veel goedkoper dan de traditionele oplossingen: staalband, spanbanden, staalkabel. Het vermijdt beschadiging aan uw lading, werkt veiliger en sneller.

Textiel omsnoeringsband
Textielband bestaat uit geweven polyesterdraden, is uiterst sterk, soepel en heeft geen scherpe randen. Textielband heeft minder rek en elasticiteit maar is zeer veilig in gebruik en bovendien vocht- en weersbestendig. Textielband is geschikt voor het vastzetten van zware lading voor transport en het bundelen van goederen. Textielband wordt vastgemaakt met blokkerende metalen gespen. De treksterkte van textielband gaat wel tot 650 kg.

ROVAPACK zal u dan ook graag adviseren de juiste keuzes te maken en oplossingen zoeken afhankelijk van uw specifieke toepassingen.

Assortiment:

  • PP band
  • Textielband (polyesterband)
  • Composietband
  • PET band
  • Staalband
 
 

Toebehoren:

  • Omsnoeringsapparaten
  • Gespen
  • Zegels
  • Spanapparaten
  • Haspel